Compot de piersici

de Rocsi in Sirop / Compot, 23 Iul 2011 | 2399 vizualizari

 

Unul din compoturile care nu lipseste din camara iarna este cel de piersici.Este aromat si delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • 35 de piersici
  • zahar
  • apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Alegem piersicile care sunt coapte,dar mai tari la atingere,ca daca sunt moi se fleoscaiesc.

Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.

Spalam bine de tot piersicile.

spalam borcanele  cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.

asezam in borcane(eu am pus in cele de 800 dr gr) cate doua piersici si jumatate(asa mi-au incaput mie.daca piersicile sunt mai mari probabil merg doar doua,insa de la jumatatea e piersica aruncati samburele .mie una mi se pare ca samburele ala ii da un gust ciudat,asa am observat).

cantarim cantitatea de apa necesara pentru compoturile noastre,masuram cu un borcan care are piersicile in el,si cate borcane cu piersici avem,atatea punem si cu apa,ca si numar.

punem apa intr-o oala si adaugam 2 linguri de zahar pentru fiecare compot.

asezam oala pe foc si amestecam continuu in ea pana ce zaharul se topeste.

repartizam sirop in toate borcanele.

le infiletam bine.

le infasuram in hartie si le asezam intr-o oala.

punem apa in oala cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi,iar deasupra punem un prosop de bucatarie.

asezam oala pe foc si le lasam la sterilizat cam 40 de minute.

cand sunt gata le scoate,le acoperim cu o patura groasa si le lasam asa pana a 2-a zi cand le dam la loc racoros.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Compot de piersici 117167
retete culinare - Compot de piersici 117168
retete culinare - Compot de piersici 117169

COMENTARII (28)

Rocsi 1

27.07.2011, 21:41

multumesc medi draga..imi place enorm sa fac(chiar daca uneori e sufocant de cald si zic gata nu mai fac )..imi place ca iarna ,cand afara e frigggg iar in casuta e cald si bine sa imi aduc sa savurez compoturi...nu-mi place sa le cumpar deloc

anomisana 1

12.08.2011, 13:43

Rocsi, dragut-o, ti-am pus reteta la favorite si am sa fac si eu acest compot, ca am cheltuit prea multi bani asta iarna, cumparandu-l.

Rocsi 1

13.08.2011, 19:46

anomisana sa stii ca este un compot foarte bun si merita facut,zic eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: