Compot de piersici

de Rocsi in Sirop / Compot, 23 Iul 2011 | 4375 vizualizari

 

Unul din compoturile care nu lipseste din camara iarna este cel de piersici.Este aromat si delicios!!!

 

INGREDIENTE

  • 35 de piersici
  • zahar
  • apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Alegem piersicile care sunt coapte,dar mai tari la atingere,ca daca sunt moi se fleoscaiesc.

Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.

Spalam bine de tot piersicile.

spalam borcanele  cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.

asezam in borcane(eu am pus in cele de 800 dr gr) cate doua piersici si jumatate(asa mi-au incaput mie.daca piersicile sunt mai mari probabil merg doar doua,insa de la jumatatea e piersica aruncati samburele .mie una mi se pare ca samburele ala ii da un gust ciudat,asa am observat).

cantarim cantitatea de apa necesara pentru compoturile noastre,masuram cu un borcan care are piersicile in el,si cate borcane cu piersici avem,atatea punem si cu apa,ca si numar.

punem apa intr-o oala si adaugam 2 linguri de zahar pentru fiecare compot.

asezam oala pe foc si amestecam continuu in ea pana ce zaharul se topeste.

repartizam sirop in toate borcanele.

le infiletam bine.

le infasuram in hartie si le asezam intr-o oala.

punem apa in oala cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi,iar deasupra punem un prosop de bucatarie.

asezam oala pe foc si le lasam la sterilizat cam 40 de minute.

cand sunt gata le scoate,le acoperim cu o patura groasa si le lasam asa pana a 2-a zi cand le dam la loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

27.07.2011, 21:41

multumesc medi draga..imi place enorm sa fac(chiar daca uneori e sufocant de cald si zic gata nu mai fac )..imi place ca iarna ,cand afara e frigggg iar in casuta e cald si bine sa imi aduc sa savurez compoturi...nu-mi place sa le cumpar deloc

anomisana 1

12.08.2011, 13:43

Rocsi, dragut-o, ti-am pus reteta la favorite si am sa fac si eu acest compot, ca am cheltuit prea multi bani asta iarna, cumparandu-l.

Rocsi 1

13.08.2011, 19:46

anomisana sa stii ca este un compot foarte bun si merita facut,zic eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot din piersici rosii de gradina