Compot de piersici

de lilik in Sirop / Compot, 8 Oct 2012 | 2217 vizualizari

 

Este unul din compoturile mele preferate,deci nu putea lipsi din camara...

 

INGREDIENTE

  • Piersici
  • sirop de zahar 30%(adica la 1 litru de apa se pun 300 gr zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Prima data punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca complet.Eu cu 2 litri apa si 600 gr zahar am facut 7 borcane de 600 gr.

Punem pe foc o oala cu apa.Spalam piersicile,apoi le scufundam 1-2 minute in apa clocotita,apoi le scoatem intr-un castron cu apa rece,dupa care le decojim.

Taiem piersicile in 2 sau in 4,eliminand samburele.

Punem bucati de piersica(dupa plac) in borcanele sterilizate,apoi umplem cu sirop de zahar rece.

Punem capacele,apoi infasuram borcanele in prosoape de bucatarie si le punem intr-o oala mare,acoperim cu apa si punem la fiert.

Lasam la foc mic 15-20 de minute de cand incepe sa clocoteasca,apoi dam deoparte,punem capacul la oala si lasam asa pana se racesc,dupa care scoatem borcanele,le stergem si le depozitam in camara.

 

TIPS-URI

1

trebuie controlat fiecare borcan sa nu faca "click" capacul.

RETETA IN IMAGINI

Compot de piersici-0
Compot de piersici-1
Compot de piersici-2
Compot de piersici-3
Compot de piersici-4
Compot de piersici-5
Compot de piersici-6

COMENTARII (14)

 merisor

merisor 1

08.10.2012, 17:05

Placeee!!

lilik

lilik 1

08.10.2012, 18:01

Alba eu fac in fiecare an compoturi varie si le folosesc si la prajituri,torturi,etc...iti doresc mult spor

lilik

lilik 1

08.10.2012, 18:01

Va multumesc frumos tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!