Compot de piersici

de elucubratiiculinare in Sirop / Compot, 21 Iul 2014 | 1253 vizualizari

 

Dacă vă spun că prefer compotul mai mult decât fructele proaspete, mă credeți?
Ei bine asta se întâmplă doar pentru piersici.
La iarnă, când se găsesc piersici foarte rar sau la un preț usturător pentru buzunare, aceste compoturi făcute în casă sunt foarte utile, consumate ca atare sau folosind fructele la diverse prăjituri.

 

INGREDIENTE

  • piersici
  • zahăr - aprox. 2 linguri/piersică/borcan de 400g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Alegem piersici coapte, nepătate, le spălăm și după preferință înlăturăm sau nu pielița. Spălăm bine piersicile. În cazul în care optați pentru înlăturarea cojii, acestea se introduc în apă clocotită câteva secunde, apoi aceasta se desprinde cu ușurință. Se taie în jumătăți sau sferturi și se înlătură sâmburele. Eu am folosit borcane de 400 g și am pus câte o piersică în fiecare borcan. Un borcan se umple aproximativ 2/3 cu fructe. Eu folosind borcane mai mici, am ales să tai în sferturi piersicile. Borcanele trebuie bineînțeles spălate bine înainte și uscate. Pentru 1 borcan de 400 g aveți nevoie de 150 ml apă, iar pentru unul de 800 g, cantitate dublă, deci 300 ml apă. Apa necesară borcanelor obținute se pune la fiert împreună cu zahărul - 2 linguri la borcanul de 400g sau 4 linguri la cel de 800 g.

În momentul în care siropul dă în clocot se stinge focul. Turnăm siropul peste piersicile deja aranjate frumos în borcane, folosindu-ne de o tavă/farfurie metalică, adică ținem borcanul pe o tavă metalică în momentul în care turnăm ceva fierbinte în borcan, pentru ca acesta să nu se spargă. Siropul trebuie să acopere fructele. Închidem borcanele cu capace.

Alegem o oală mai mare și mai înaltă, punem un prosop curat pe fundul acesteia și aranjăm borcanele. Umplem oala cu 2/3 apă și se pune pe foc . Când începe apa să clocotească, reducem focul și lăsăm să fiarbă acoperit 20-25 minute.

Se lasă la răcit în oală. Se scot, se șterg, se pun etichete și se dau în cămară până vă e poftă de o piersicuță.

 

RETETA IN IMAGINI

Compot de piersici-0
Compot de piersici-1
Compot de piersici-2

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

21.07.2014, 17:42

Asa este !!!

MotanLaOale 1

21.07.2014, 19:38

Rocsi 1

21.07.2014, 21:55

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04