Compot de prune

de Bunica in Sirop / Compot, 30 Sep 2009 | 1727 vizualizari

 

Este sezonul prunelor. M-am gandit sa mai fac si eu cateva borcane de compot.

 

INGREDIENTE

  • prune
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane .


Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati .


In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa pana se umple borcanul.


Se capseaza si se pun borcanele la fiert ,la bain- marie ,15 minute de cand sunt puse la foc.


Se lasa sa se raceasca in apa.

 

TIPS-URI

1

Daca vreti mai mult sirop se pun mai putine fructe.

2

Nu am dat cantitati de prune pentru ca fiecare pune cat doreste.

3

Din 1 kg. prune mi-au iesit 3 borcane de 800 g

COMENTARII (2)

Bunica 1

03.10.2009, 20:29

Am desfacut un borcan ca sa fie postat si altfel decat in borcan. Daca te ustura pe gat , scuza-ma , dar prunele n-au fost spalate bine sau au fost tratate cu o substanta de care nu ai stiut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI