Compot de prune a la Mala

de babi5 in Sirop / Compot, 19 Aug 2013 | 1293 vizualizari

 

Pentru ca Dumnezeu ne-a binecuvintat cu rod bogat anul acesta la prune profitam si ne apucam de treaba fiindca iarna este lunga si camara trebuie umpluta. M-am trezit dis de dimineata si am cules prune si pentru compot si pentru gem. Azi am facut compotul si mine o sa termin gemul pentru ca manopera am inceput-o de azi. Asa ca la treabaaaaaaaaa!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune desimburite
  • 3 kg de zakar
  • 1 conservant Dr. Otker
  • 1 lingura scortisoara
  • 2 lamai
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune a la Mala:

Am cules prunele, le-am spalat bine si le-am desimburit. Am pus intr-o oala de 15 l apoi am dizolvat zaharul cu 5 l apa, conservantul, scortisoara si sucul de la cele doua lamai si l-am pus peste prune. Am pus la fiert si din momentul cind incepe sa fiarba lasam sa dea un clocot si oprim. Apoi punem compotul in borcanele bine sterilizate din timp, inchidem bine si punem borcanele sub o patura la cald pina a doua zi . Apoi le asezam in camara.

 

TIPS-URI

1

Iarna este o minunatie si nu numai ..

2

Se poate servi si la friptura

RETETA IN IMAGINI

Compot de prune a la Mala-0
Compot de prune a la Mala-1
Compot de prune a la Mala-2
Compot de prune a la Mala-3
Compot de prune a la Mala-4

COMENTARII (21)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:35

Rocsi

Rocsi 1

20.08.2013, 13:49

Compot de prune nu refuz niciodata pentru ca imi place foarte mult!

babi5

babi5 1

20.08.2013, 18:02

Cu mare drag iubita mea Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!