Compot de struguri negri

de gaby_duceag in Sirop / Compot, 30 Sep 2010 | 28603 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • voi scrie cantitatile pe care le-am folosit eu pentru 45 de sticlute
  • 4 kg struguri
  • 8-9 kg apa
  • 1 kg si 500 gr zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri negri:

Spalam bine strugurii cu apa rece si luam bobitele de pe ciorchine.

Pregatim sticlutele curate si repartizam boabele (sa fie cam 10-12 boabe in fiecare sticluta).

Intr-o oala mare punem apa si zaharul si lasam sa se topeasca si sa dea un clocot. Adaugam zeama de la cele doua lamai si apoi repartizam lichidul in sticlute.

Punem capacele si fierbem totul in cratite mari in fundul carora am asezat frumos un prosopel( sa evitam spargerea in timpul fierberii)

Fierbem 45-50 minute apoi punem sticlutele intr-o patura groasa si le lasam pana la racirea completa.

Se pastreaza foarte foarte bine. E un deliciu iarna la gura sobei (care nu aveti soba, sa nu faceti =))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

gaby_duceag 1

01.10.2010, 21:37

liaaana, imi era dor de tine,rar iti vad ochisorii pe aici

Laly 1

02.10.2010, 01:00

Gbytule imi dai si mie o sticluta,chiar daca are palinca?

lilik 1

02.10.2010, 20:48

ce buuuun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de rubarba