Compot de toamna

de Dulciuri cu Georgiana in Conserve, 7 Sep 2016 | 5854 vizualizari

 

Este preferatul meu. Intotdeauna il fac toamna si folosesc cat mai multe fructe. O paleta de arome.

 

INGREDIENTE

  • fructe
  • zahar
  • apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de toamna:

De data aceasta am folosit prune, piersici, pere si nectarine. Am uitat sa cumpar struguri care dau o aroma deosebita.

Am curatat de coaja perele si piersicile. Am spalat bine fructele, apoi le-am taiat bucatele. In fiecare borcan am asezat straturi de fructe. Un strat de prune, unul de nectarine, unul de pere si unul de piersici.Am umplut borcanele cam trei sferturi cu fructe pentru ca ne place mai mult zeama.

Am amestecat bine apa cu zaharul si am turnat-o peste fructe in borcane. La un litru de apa folosesc 4-5 linguri de zahar.

Am infiletat bine capacele si am asezat borcanele intr-o oala pe care am umplut-o apoi cu apa. Punem oala la foc minim. Eu las compotul sa fiarba pana incepe zeama sa-si schimbe culoarea, apoi opresc focul si acopar cu un prosop mare  borcanele cu oala cu tot. Las asa pana se racesc complet.

Ador acest compot, Este atat de aromat!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

09.09.2016, 21:04

Buuun si aromat!

Dulciuri cu Georgiana 1

09.09.2016, 21:41

Multumesc !

CameliaR 1

10.09.2016, 10:47

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Compot de capsuni