Compot de toamna

de GeorgiG in Conserve, 7 Sep 2016 | 539 vizualizari

 

Este preferatul meu. Intotdeauna il fac toamna si folosesc cat mai multe fructe. O paleta de arome.

 

INGREDIENTE

  • fructe
  • zahar
  • apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de toamna:

De data aceasta am folosit prune, piersici, pere si nectarine. Am uitat sa cumpar struguri care dau o aroma deosebita.

Am curatat de coaja perele si piersicile. Am spalat bine fructele, apoi le-am taiat bucatele. In fiecare borcan am asezat straturi de fructe. Un strat de prune, unul de nectarine, unul de pere si unul de piersici.Am umplut borcanele cam trei sferturi cu fructe pentru ca ne place mai mult zeama.

Am amestecat bine apa cu zaharul si am turnat-o peste fructe in borcane. La un litru de apa folosesc 4-5 linguri de zahar.

Am infiletat bine capacele si am asezat borcanele intr-o oala pe care am umplut-o apoi cu apa. Punem oala la foc minim. Eu las compotul sa fiarba pana incepe zeama sa-si schimbe culoarea, apoi opresc focul si acopar cu un prosop mare  borcanele cu oala cu tot. Las asa pana se racesc complet.

Ador acest compot, Este atat de aromat!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Compot de toamna-0
Compot de toamna-1
Compot de toamna-2
Compot de toamna-3
Compot de toamna-4
Compot de toamna-5
Compot de toamna-6
Compot de toamna-7

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

09.09.2016, 21:04

Buuun si aromat!

GeorgiG

GeorgiG 1

09.09.2016, 21:41

Multumesc !

Camelya

Camelya 1

10.09.2016, 10:47

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!