Compot de visine

de gaby_gabytza in Sirop / Compot, 6 Iul 2011 | 4373 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine
  • cca 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Spalam visinele si le curatam de codite in cazul in care au. Spalam vreo 14 borcane si le punem la scurs. Dupa ce s-au uscat bine punem in ele visine, dar lasam gura la borcan goala, ca sa poata sa fiarba visinele. Dupa asta la un borcan de 800 g punem cate 4 linguri de zahar, iar la unul de 400 g punem cate 2 linguri de zahar si umplem borcanele cu apa, dar sa nu uitam sa lasam gura borcanului goala. Dupa asta infiletam bine capacele sa nu aiba aer.Punem intr-o oala mai mare borcanele si peste ele punem apa rece si punem oala la fiert la foc mai mare.Le lasam in oala pana vedem ca s-au crapat visinele sau pana vedem k sa colorat borcanele, asta ar trebui sa dureze cam 15 minute maxim. Cand vedem ca s-au crapat visinele le scoatem afara si le punem la intuneric si le invelim cu o patura timp de 3 zile. Dupa asta le putem pune la iernat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine la rece