Compot de visine

de ArianaBala in Sirop / Compot, 28 Iul 2011 | 2726 vizualizari

 

Cantitatile sunt pt un borcan de 800g compot de visine.

 

INGREDIENTE

  • visine
  • zahar
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

-spalam bine visinele si indepartam coditele;

-umplem pe jumatate borcanul cu visine;

-peste visine adaugam 4 linguri de zahar;

-umplem borcanul cu apa calduta;

-agitam putin borcanele ca sa se topeasca zaharul;

-intr-o cratita punem un prosop, pdeasupra punem borcanele cu compot de visine  si adaugam apa pana la capacul borcanelor;

-sterilizam borcanele cu compot de visine la foc mic 15-20 de minute dupa ce a inceput apa sa fiarba(daca visinele incep sa se crape oprim focul);

-acoperim cratita cu un prosop si lasam pana a doua zi cand le scoatem borcanele cu compot de visine din apa, stergem borcanele, le etichetam si le depozitam intr-un loc racoros;

 

TIPS-URI

1

visinele din compotul de visine pot fi folosite iarna la multe deserturi

RETETA IN IMAGINI

Compot de visine-0
Compot de visine-1
Compot de visine-2
Compot de visine-3
Compot de visine-4
Compot de visine-5
Compot de visine-6

COMENTARII (10)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 11:14

bun bun

ArianaBala

ArianaBala 1

19.05.2012, 10:23

Anul trecut am facut in total vreo 150 de borcane de compot...din diferite fructe...Este adevarat ca noi nu mancam fructele, bem decat sucul, care e foarte gustos si sanatos...decat sa bem toate porcariile din comert, mai bine un compot rece

andreea_angelo

andreea_angelo 1

30.06.2012, 22:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!