Compot de visine

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 20 Iun 2013 | 8537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • apa
  • 2,5 - 3 kg visine
  • 24 linguri cu zahar (pentru 8 borcane de compot de visine 800 g - 3 linguri fiecare)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Curatam visinele de codite, le spalam in mai multe ape si le inlaturam pe cele lovite.

Umplem fiecare borcan cu visine, cam pana la jumatatea acestuia (eu am pus putin peste, intrucat imi place sa fie mai mult fruct), adaugam 3  linguri de zahar si le umplem cu apa. Amestecam usor pentru a se topi zaharul. Infiletam bine capacele cu compot de visine si le punem la cuptor pentru 50-60 de minute.

Sau le putem fierbe direct pe ochiul aragazului intr-o cratita cu apa.

In ambele cazuri, se lasa sa se raceasca treptat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Compot de visine 238289
retete culinare - Compot de visine 238290
retete culinare - Compot de visine 238291
retete culinare - Compot de visine 238292
retete culinare - Compot de visine 238293
retete culinare - Compot de visine 238294
retete culinare - Compot de visine 238295
retete culinare - Compot de visine 238296

COMENTARII (19)

Dya Daniela Andrei 1

24.06.2013, 10:07

priceputa 1

30.06.2013, 14:36

reisnaor_2006 1

01.07.2014, 12:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55