Conchiglie cu porumb si somon afumat

de Lia_ in Fusilli, 19 Sep 2013 | 1395 vizualizari

 

O mancare delicata, usor de facut in numai 15 minute :). Ne-a placut mult.
Tot de la Radu Popovici citire.

 

INGREDIENTE

  • 180 g conchiglie
  • 100 g porumb, din cutie
  • 150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
  • 1 praz mediu, doar partea alba, feliata subtire
  • 100 ml vin alb
  • 100 g smantana 32% grasime
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de piper alb, macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conchiglie cu porumb si somon afumat:

Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg.

Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare.

Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute.

Se adauga vin, se presara cu piper alb si se amesteca.

Se acopera tigaia si se gateste prazul la foc mic, pana ce se face foarte moale.

Se adauga smantana, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute.

Se adauga porumbul si somonul afumat si se amesteca 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc.

Se adauga pastele in tigaie si se amesteca de cateva ori.

Mancarea-i gata! Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei.

Savurati cu placere!

 

TIPS-URI

1

Este cea mai rapida mancare calda (fel principal) pe care am gatit-o vreodata :)

RETETA IN IMAGINI

Conchiglie cu porumb si somon afumat-0
Conchiglie cu porumb si somon afumat-1
Conchiglie cu porumb si somon afumat-2

COMENTARII (17)

Panacris

Panacris 1

20.09.2013, 10:08

 Lavinia

Lavinia 1

20.09.2013, 10:29

mihaelar63

mihaelar63 1

20.09.2013, 11:12

Suna interesant
La mine ar fi avut si ceva acrisor o rosie taiata poate pentru culoare si echilibrarea gustului

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!