Concurs “Salata celebra”: Salata cu ton si fusilli

de Bucataras in Salate, 2 Mai 2009 | 4740 vizualizari

 

Bianca intra prima in concurs.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr paste fusilli
  • o conserva de ton in suc propriu
  • salata verde
  • ardei capia
  • o ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr telemea de oaie (puteti folosi de vaca)
  • o cana de iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Concurs “Salata celebra”: Salata cu ton si fusilli:

Prefer sa folosesc conserve de ton in suc propriu in detrimentul celor in ulei. Pastele fusilli sunt in trei culori: verde de la spanac, rosii de la pasta de rosii si albe de la faina de grau.

Se pun la fiert pastele fusilli in apa cu sare si putin ulei de masline.
Intre timp taiem salata verde, ardeiul capia, ceapa marunt si usturoiul feliute subtiri si le punem in bolul de salata.

Apoi taiem telemeaua cubulete si adaugam tonul scurs.

Pastele scurse si clatite o secunda le adaugam in bolul de salata. Iaurtul il amestecam cu sare cu verdeturi (sau condimente de salata) si il turnam in bol. Omogenizam ingredientele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Concurs “Salata celebra”: Salata cu ton si fusilli 1994
retete culinare - Concurs “Salata celebra”: Salata cu ton si fusilli 1995
retete culinare - Concurs “Salata celebra”: Salata cu ton si fusilli 1997
retete culinare - Concurs “Salata celebra”: Salata cu ton si fusilli 1998
retete culinare - Concurs “Salata celebra”: Salata cu ton si fusilli 1999

COMENTARII (3)

luminita20_2006 1

26.05.2009, 11:49

faina reteta

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:13

babi5 1

15.12.2014, 20:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S