Condiment pentru carne de pui Za`atar

de biancas76 in Conserve, 26 Iul 2010 | 3886 vizualizari

 

"Za'atar este un condiment specific Orientului Mijlociu. Se prepara prin amestecarea unor ierburi (uscate sau proaspete) de genul: cimbru, oregano, maghiran la care se mai adauga sare si seminte prajite de susan, obtinandu-se astfel za'atar verde".

 

INGREDIENTE

  • 4 lingurite oregano uscat
  • 4 lingurite maghiran uscat
  • 4 lingurite cimbru uscat
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura rasa boia dulce
  • 1 lingurita rasa curcuma
  • coaja rasa de la 2 lamai (uscata)
  • 100 gr susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Condiment pentru carne de pui Za`atar:

Se pun toate ingredientele in masina de cafea si se mixeaza pana condimentul devine pudra. Se toarna intr-un bol.
Intr-o tava (fara grasime) se prajeste susanul, putin peste 5 minute.
Macinati si susanul in masina de cafea, dar scurt, nu trebuie sa devina pulbere, doar sa se sparga semintele un pic. Puneti susanul in bol peste condiment si amestecati bine.Pastrati za'atar intr-un borcan inchis.

 

TIPS-URI

1

Se foloseste ca atare pentru a condimenta carnea de pui sau se face un amestec de ulei, za`atar si zeama de lamaie si se marineaza carnea de pui si se tine la rece pentru 30 minute.

2

Eu l-am folosit la Pui cu ceapa caramelizata .

RETETA IN IMAGINI

Condiment pentru carne de pui Za`atar-0
Condiment pentru carne de pui Za`atar-1
Condiment pentru carne de pui Za`atar-2
Condiment pentru carne de pui Za`atar-3
Condiment pentru carne de pui Za`atar-4

COMENTARII (3)

Corinuta 1

26.07.2010, 00:49

Bun, foarte bun,si eu folosesc. Am primit de la niste prieteni dar n-am incercat sa fac. Buna idee!

cristinne 1

26.07.2010, 08:46

extraordinar!
si eu imi mai fac sg condimentele (la fel - din diverse ierburi aromate uscate insa de acesta nu stiam cu susan) super! bv!

Julie 1

26.07.2010, 09:57

Am citit despre acest condiment. Excelent ca te-ai gandit sa-l pregatesti in casa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20