Condiment universal din ierburi uscate (pregătit acasă)

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2015 | 669 vizualizari

 

Amestec condimente-ierburi uscate


Acest amestec îl pregătesc chiar eu şi pot să spun că calitatea este maximă. Nu descurajez pe nimeni să cumpere mix de condimente gata preparat din comerţ, doar că acelea conţine exact ce doreşte producătorul şi nu ceea ce doriţi dumneavoastră. Majoritatea au un adaos foarte mare de sare (ca să traga la cântar) în rest multe E-uri ce aromatizează în exces amestecul şi în final două ierburi de te miri ce.


Deci ideea este în felul următor, dacă vrem să mâncăm cât de cât sănătos trebuie să ştim exact cu ce ne preparăm hrana. Condimentele pot fi în mod sigur controlate de dumneavoastră.


Acest amestec conţine 5 ierburi uscate şi o parte curry.

 

INGREDIENTE

  • Cele 5 ierburi sunt:
    • cimbru
    • măghiran
    • leuştean
    • busuioc
    • pătrunjel
    Curry conţine în general ghimbir, usturoi, ceapă, cardamon, chimen, scorţişoară, ardei iute, cuişoare, seminţe de muştar.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Condiment universal din ierburi uscate (pregătit acasă):

Puneţi într-un borcan sau recipinet mai măricel cîteo parte din cele 5 ierburi şi curry. Amestecaţi şi condimentul universal este gata.

Puteţi folosi acest amestec pentru orice fel de carne: pui, curcan, porc sau peşte. În plus se adaugă, după preferinţe piper (eu folosesc mix de piper de la Kotanyi, adică 4 feluri de boabe de piper: alb, negru, verde şi roşu.

Ştiu, v-am condimentat prea tare, dar mâncarea fără condimente nu are niciun gust, carnea cu atât mai mult deci de asta insist să folosiţi condimente.

 

COMENTARII (20)

Zamfira 1

30.11.2015, 13:38

Multumesc Ela. In reteta ma refer strict la acele condimente care au destinatii fixe, gen: pentru carne de porc, pentru gratar, pentru sarmale...asa ceva sigur e sare colorata. Multumesc pentru apreciere!!!!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:14

Zamfira 1

03.12.2015, 17:27

Gicuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D