Confit de canard (rata conservata)

de Brindusa in Conserve, 8 Ian 2011 | 13733 vizualizari

 

Recunosc ca mi-a fost foarte greu sa traduc numele acestei specialitati frantuzesti. De aceea am lasat-o in original.

Confit-ul e o metoda de a conserva carnea bine cunoscuta si la noi. In acelasi mod punea bunica carnea de porc, in untura si o pastra pana vara intr-o oala mare (ii zicea garnitza) sau chiar in borcane de sticla. La francezi lucrul asta se face din rata (de, fiecare cu porcul lui).

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 3-4 linguri de sare mare
  • 500 ml grasime de rata (eu nu am gasit si am pus ulei de masline)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 crenguta de cimbru
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Confit de canard (rata conservata):

Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore)

A doua zi: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Sterge bine pulpele de sare si pune-le intr-o tava  pentru cuptor. Pe ele pune usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Toarna uleiul deasupra, ca sa le acopere. Acopera tava cu folie de aluminiu si pun-o in cuptor pentru 2-3 ore, sau pana ce carnea este foarte moale.

Lasa la racit si mananca-le asa, sau pune-le in frigider pana la 3 luni.

TIPS-URI

1

Se pot face cantitati mari, daca ai multe rate, dar eu am facut doar de incercare. Reteta se intinde pe doua zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de canard (rata conservata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

23.05.2011, 21:40

doinaenache 1

27.06.2011, 20:06

excelente aceste pulpe de rata. pentru cine doreste reteta "pe scurtatura" inclusiv acea grasime de rata in care sunt pulpele conservate, va pot da un telefon de contact pentru cineva care le aduce din Franta. Sunt excelente ca pret:in cutie sunt 4-5 pulpe si costa in jur de 30-33 lei ... va pup

cami220 1

05.10.2011, 01:13

Doina, da-mi si mie te rog numarul persoanei care vinde Confit de Canard, sau poate cineva sa-mi spuna in ce magazin gasesc asa ceva?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii pentru iarna