Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Recunosc ca mi-a fost foarte greu sa traduc numele acestei specialitati frantuzesti. De aceea am lasat-o in original.
Confit-ul e o metoda de a conserva carnea bine cunoscuta si la noi. In acelasi mod punea bunica carnea de porc, in untura si o pastra pana vara intr-o oala mare (ii zicea garnitza) sau chiar in borcane de sticla. La francezi lucrul asta se face din rata (de, fiecare cu porcul lui).
Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore)
A doua zi: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Sterge bine pulpele de sare si pune-le intr-o tava pentru cuptor. Pe ele pune usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Toarna uleiul deasupra, ca sa le acopere. Acopera tava cu folie de aluminiu si pun-o in cuptor pentru 2-3 ore, sau pana ce carnea este foarte moale.
Lasa la racit si mananca-le asa, sau pune-le in frigider pana la 3 luni.
1
Se pot face cantitati mari, daca ai multe rate, dar eu am facut doar de incercare. Reteta se intinde pe doua zile.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult