Conopida cu cartofi si branza la cuptor

de pity19 in Mancaruri de legume, 28 Oct 2014 | 1386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o capatana conopida
  • 5 cartofi mari
  • 250 gr branza de vaca proaspata
  • 6 linguri smantana grasa de vaca
  • 1 lingurita jumatate sare
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu cartofi si branza la cuptor:

Clatim conopida, rupem bucati si dam la fiert in apa cu sare, pana aceasta devine mai moale

Clatim cartofii sub jet de apa rece. Curatam de coaja. Taiem fiecare cartof felii rotunde, punem intr-o oala, acoperim cu apa si adaugam un praf de sare. Dam la fiert cartofii pana furculita intra cu usurinta in ei

Rupem branza de vaci marunt, adaugam 6 linguri de smantana, 3 oua si o lingurita jumatate de sare, amestecam bine

Pregatim o tava de cuptor unsa cu unt.

Strecuram cartofii si conopida de apa. Condimentam cu sare.

In tava unsa punem un rand de cartofi, unul de conopida, turnam jumatate din compozitia de branza. Mai punem un strat de cartofi, unul de conopida si iar cartofi, peste care adaugam restul compozitiei peste cartofi

Dam la cuptorul preincalzit la 190 grade , pana se rumeneste la suprafata , cca 30 de minute!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida cu cartofi si branza la cuptor 349437
retete culinare - Conopida cu cartofi si branza la cuptor 349438
retete culinare - Conopida cu cartofi si branza la cuptor 349439

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

28.10.2014, 13:48

Bunica 1

28.10.2014, 15:09

Ma infig in cartofi,conopida nu e prietena mea

Geanina87 1

28.10.2014, 22:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21