Conopida cu maioneza

de T I M E A in Mancaruri de legume, 25 Iun 2012 | 5571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 1 conopida - a mea a avut 1 kg cand am cumparat-o
  • - 1 ceapa rosie
  • - ceapa verde
  • - sare
  • - piper
  • Pentru maioneza:
  • - 1 galbenus de ou crud
  • - 2 lingurite mustar
  • - 1/4 cartof fiert (de la cartof maioneza devine mai consistenta si se face mult mai rapid)
  • - 200-250 ml ulei floarea soarelui
  • - un varf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza:

Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.

Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.

Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.

Pregatim maioneza in felul urmator. Fierbem un cartof din care folosim cam 1/4 la maioneza. Zdrobim cu furculita si o amestecam cu galbenusul de ou. Adaugam un varf de sare si o lingurita de mustar si amestecamm incet adaugand treptat uleiul. Pe parcurs mai adaugam o lingurita de mustar altfel devine prea tare din cauza cartofului.

Amestecam maioneza cu conopida si daca e nevoie mai adaugam sare si piper.

Servim cu paine si cu rosii proaspete!

O mancare excelenta pe timp de vara....cel putin eu sunt mare fan :)

 

RETETA IN IMAGINI

Conopida cu maioneza-0
Conopida cu maioneza-1
Conopida cu maioneza-2
Conopida cu maioneza-3
Conopida cu maioneza-4
Conopida cu maioneza-5
Conopida cu maioneza-6

COMENTARII (32)

T I M E A

T I M E A 1

26.06.2012, 08:55

simona, rocsi

DIANA B

DIANA B 1

01.07.2012, 12:27

Conopida ptr sotul tau ? ))))))))))))))

T I M E A

T I M E A 1

01.07.2012, 12:43

nu ca el nu mananca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!