Conopida cu maioneza de post

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2010 | 5084 vizualizari

 

minunata este

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 1-2 verzi ceape
  • sare
  • delicat
  • maioneza de post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza de post:

Maioneza de post: eu am de facut-o din : 3 linguri de faina cu 1 cana de apa ,2-3 linguri de muştar si putina zeama de lamaie, ulei de masline

Se pune sa fiarba apa cu putina sare si apoi se pune faina desfacuta cu 3 linguri de apa rece. Se amesteca bine pana se face ca o budinca groasa. Se ia de pe foc si se lasa la rece.  Dupa ce s-a racit se amestaca bine cu mustarul si zeama de lamaie. Se mixeaza, apoi se pune ulei de masline, putin cate putin, ca la maioneza normala.

Intre timp conopida se desface buchetele si se fierbe. Se lasa sa se raceasca, apoi se zdrobeste bine. Se amesteca cu maioneza si ceapa tocata marunt (e super buna si cu usturoi, în schimb la piticii mei nu le place cu usturoi)

Se orneaza dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Conopida cu maioneza de post-0
Conopida cu maioneza de post-1
Conopida cu maioneza de post-2

COMENTARII (5)

Teo

Teo 1

22.02.2010, 22:47

cu adevarat ,un gust nemaipomenit!

rivka

rivka 1

22.02.2010, 22:52

o da chiar ce buna e conopida! nu am mai mancat de mult o idee buna si uitasem aproape de conopida, voi face curand am retinut....

nadina73

nadina73 1

22.02.2010, 23:57

e super gustoasa ,nu ve-ti regreta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!