Conopida cu maioneza si patrunjel

de Valclaudia in Salate, 3 Oct 2015 | 1936 vizualizari

 

foarte potrivita pentru cina sau pentru micul dejun :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de cca 350 gr.
  • maioneza de casa preparata din: 1 galbenus crud, galbenusul de la un ou fiert,1 lingura mustar iute,sare si piper macinat dupa gust, ulei de floarea soarelui cca 150 ml
  • 1 legatura patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza si patrunjel:

Spalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare.

Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea.

Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o furculita galbenusul de la oul fiert, adaugam galbenusul crud, apoi amestecam cu lingura de lemn in timp ce incorporam in fir subtire uleiul de floarea soarelui. Adaugam sare si piper dupa gust iar la final 1 lingura mustar iute.

Conopida se lasa la scurs si la racit, apoi se toaca marunt si se amesteca cu maioneza si la final adaugam 1 legatura de patrunjel verde proaspat tocat.

Se serveste unsa pe felii de paine prajita, daca va place mai picanta se adauga rondele subtiri de ardei iute ... un deliciu!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404363
retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404364
retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404365
retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404366
retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404367
retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404368
retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404369
retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404370
retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404371
retete culinare - Conopida cu maioneza si patrunjel 404372

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

04.10.2015, 13:39

Andra_Constantinescu 1

04.10.2015, 18:34

mirela0911 1

05.10.2015, 14:44

Ce-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21