Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen

de Ina in Muraturi, 24 Ian 2014 | 7391 vizualizari

 

Ador sfecla rosie, in orice combinatii :X *** Daca nu gresesc, am vazut ideea cu chimenul la Lia si ma bucur ca l-am folosit si eu. Se obtine o zeama pe care-o bei cu cana :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide mari
  • 3-4 bucati sfecla rosie
  • 1 radacina de hrean ( sau cateva linguri cu hrean ras, in otet )
  • frunze de telina
  • 20- 30 grame grame seminte de chimen
  • 1 litru otet de 90 acetice
  • 2 litri apa
  • 600 g zahar
  • 5-6 linguri rase cu sare ( 1 lingura de sare la 1 kg. de legume )
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen:

Conopida se spala bine si se desface in buchetele .

Curatam sfecla, o spalam si o taiem felii sau rondele potrivite.

Frunzele de telina se spala si se vor folosi intregi.

In bidonul in care vom conserva  conopida si sfecla rosie punem  mai intai o mana de mustar boabe ( cca 50-80 grame ).  Adaugam cca 20 grame seminte de chimen ,  10-20 boabe de piper si bucati de hrean curatat ( eu am pus 3 linguri cu hrean ras, in otet )  si frunze de telina.

Incepem sa asezam  buchetele de conopida alternand cu bucati de sfecla rosie si frunze de telina, pana terminam intreaga cantitate de legume.

Intr-o oala mare se amesteca 1 litru cu otet de 9 grade acetice, doi litri cu apa, zaharul, sarea, foile de dafin, o mana de boabe de mustar, cateva boabe de piper si cateva seminte de chimen. Daca este cazul, vom suplimenta cantitatea de zahar pana obtinem  gustul dorit. Se pune la fiert , iar cand da in clocot oprim focul si turnam fierbinte peste conopida si sfecla din bidon. 

Pentru a evita ridicarea legumelor la suprafata lichidului, facem pod din cateva scandurele ( curate ) asezate-n cruce . ( daca avem loc, putem pune cateva sticle cu apa ) . Punem capacul imediat si dam bidonul la rece. 

In cca 3 saptamani vom avea muraturi delicioase si frumos colorate :X

TIPS-URI

1

1 portie inseamna 1 bidon cu capacitatea de 15 litri.

2

Semintele de chimen vor da o aroma deosebita muraturilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Merisor 1

25.01.2014, 18:49

Wow, ce culoare frumoasa!
Ce pofta mi-ai facut!!! Ma duc in balcon ))

Ina 1

25.01.2014, 19:28

eu am fost in garaj )

Rocsi 1

25.01.2014, 20:31

Ce culoare faina au de la sfecla!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate in saramura