Conopidă cu sos de brânză

de diaconta in Mancaruri de legume, 17 Noi 2012 | 2570 vizualizari

 

Nu sunt mulţi cei ce iubesc conopida,asta pentru că are un gust fad.Eu cred însă că în anumite combinaţii poate fi foarte gustoasă,de aceea am preferat să-i pun un sos cu mai multe feluri de brânză ,nişte cârnăciori picanţi şi s-o condimentez ceva mai mult.

 

INGREDIENTE

  • O conopida (400 gr)
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • Telemea,mozzarella,brânza topita
  • Cascaval si parmezan
  • Cârnaciori picanţi
  • Sare,piper,nucşoara
  • Marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă cu sos de brânză:

Conopida am desfacut-o buchetele si am fiert-o în apa cu sare.

Cârnaciori i-am prajit putin.

Untul l-am topit într-o tigaie,am adaugat faina ,am lasat sa se prajeasca putin,apoi am pus laptele si am amestecat continuu.Am fiert sosul pana se îngroasa .Am pus si iaurtul,am condimenteat,apoi am pus si cele trei feluri de branza ,telemeaua razuita,iar mozzarella si branza topita bucatele.

La urma si mararul verde.Mie-mi place mult marar la conopida.

Intr-un vas de ceramica am pus un strat de sos,am asezat conopida si carnaciorii,am acoperit cu sos,am razuit cascaval si parmezan si am pus totul la cuptor pâna s-a rumenit frumos.

 

 

 Pofta buna !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Conopidă cu sos de brânză-0
Conopidă cu sos de brânză-1
Conopidă cu sos de brânză-2
Conopidă cu sos de brânză-3
Conopidă cu sos de brânză-4

COMENTARII (26)

diaconta

diaconta 1

20.11.2012, 16:21

Miuta,daca-ti place conopida,s-o faci neaparat

epurasha2bb

epurasha2bb 1

25.11.2012, 15:01

super! tocmai ce nu stiam ce sa fac cu un conopidoi ce se taraste prin bucatarie! iaca si solutia ! multu'!

diaconta

diaconta 1

25.11.2012, 18:51

Roberta rapid la cuptor cu dansa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24