Conopida cu sos de branza si mustar

de Irina in Mancaruri de legume, 13 Noi 2013 | 7816 vizualizari

 

Poate nu va imbie chiar asa de mult, dar mie imi place gustul conopidei, mai ales cruda. Asa ca am gatit-o la abur, aproape cruda si am pregatit separat un sos care i se potriveste tare bine.

 

INGREDIENTE

  • cateva buchetele de conopida
  • 150 g smantana
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 50 g branza cu mucegai
  • pesmet din paine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de branza si mustar:

Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant natural, previne aparitia bolilor de inima, a atacului cerebral...Cred ca sunt suficiente motive sa o introducem in meniul nostru, macar din cand in cand. 

Reteta mea de conopida e una cat se poat de simpla, dupa cum va povesteam mai devreme.

Am spalat conopida si am desfacut-o in buchetele. Nu le-am pregatit pe toate, cateva le-am rontait pe loc.

Am pus buchetelele in vasul Zepter rece, am acoperit vasul cu capacul si l-am pus pe foc. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul si am lasat conopida sa se gateasca la abur. 

Nu am adaugat nimic in vas, nici apa, nici sare sau vreun condiment.

Intre timp am preparat sosul: intr-un castronel am amestecat smantana cu mustarul Dijon si cu branza cu mucegai. 

Sosul l-am pus peste conopida in vas, am presarat putin pesmet deasupra si am acoperit cu capacul. Am pus vasul la incins din nou si intr-un timp foarte scurt a ajuns iar in zona verde, pentru ca era deja incins. Am oprit focul.

In cateva minute am ridicat capacul, pentru ca intentia mea nu e sa se patrunda bine conopida, ci sa ramana cat mai crocanta.

Am scos cateva buchetele de conopida pe o farfurie si am pus si cateva linguri din sosul format.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu sos de branza si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 07:13

gustoasa conopida

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:29

Foarte buna conopida. La noi nu ajunge niciodata in oala. Eu cu fii-miu o dam gata cruda in doi timpi si trei miscari.

OutSider03 1

07.06.2018, 19:55

Nu ar merge sosul acela cu telemea in loc de branza cu mucegai?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă de legume gătită în Vasul Zepter