Conopida cu sos de rosii

de Dea_Dea in Mancaruri de legume, 13 Mai 2013 | 1268 vizualizari

 

O mancare simpla, usoara, delicioasa si rapida!

 

INGREDIENTE

  • o conopida
  • apa
  • sare
  • 2 linguri pasa de rosii diluata cu 100ml apa
  • piper
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • rozmarin
  • marar
  • tarhon in otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu sos de rosii:

Apa se pune la clocotit cu sare. Conopida se desface buchetele si se spala. Cand clocoteste apa se pune conopida si se lasa la fiert 10-15 min.Se scoate si se pune la scurs in strecuratoare.

Intr-un wok punem usturoiul si ceapa tocate , le lasam la foc mic 5 min , adaugam conopida. Se adauga sare, piper, rozmarin, marar,tarhon din otet, se mai lasa 5 min sa se intrepatrunda aromele.

Se adauga pasta de rosii diluata se amesteca usor , si se mai lasa la fiert 5 min.

POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune in loc de ceapa verde si usturoi verde si ceapa alba si usturoi uscat.

2

Este important sa nu fierbem prea mult conopida , ca sa nu degaje mirosul sulfuros.

3

Ca si condimente se mai poate folosi turmenicul care ii da culoare , sau daca , vrem putem pune praf de curry .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida cu sos de rosii 227793
retete culinare - Conopida cu sos de rosii 227794
retete culinare - Conopida cu sos de rosii 227795
retete culinare - Conopida cu sos de rosii 227796
retete culinare - Conopida cu sos de rosii 227797
retete culinare - Conopida cu sos de rosii 227798

COMENTARII (18)

Bunica 1

13.05.2013, 12:42

Nu ma prinzi la conopidaaaaaaaaaaa))

Dea_Dea 1

13.05.2013, 12:53

Buni

Rocsi 1

13.05.2013, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S