Conopida gratinata

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2011 | 4189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 2 oua
  • 400 g smantana
  • ~150 g cascaval
  • unt
  • pesmet
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Spalam conopida si o rupem buchetele. Pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.

Dupa ce a fiert, scurgem de apa si lasam putin sa se racoreasca.

Intre timp batem ouale cu sare si piper. Adaugam smantana si putin cascaval(~50 g) ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet.

Asezam buchetelele de conopida in vas.

Turnam ouale cu smantana peste conopida. Punem deasupra restul cascavalului ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda.

 

RETETA IN IMAGINI

Conopida gratinata-0
Conopida gratinata-1
Conopida gratinata-2
Conopida gratinata-3
Conopida gratinata-4
Conopida gratinata-5
Conopida gratinata-6
Conopida gratinata-7

COMENTARII (26)

La Ancuta 1

06.03.2011, 23:51

LUK, Mirela, Nico multumesc

MotanLaOale 1

07.03.2011, 09:39

mamaieelena 1

07.03.2011, 14:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04