Conopida gratinata

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 7 Aug 2011 | 1756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide mari
  • 1/4 ardei rosu
  • 1/4 ardei galben
  • 1 lg de ulei masline
  • 2 oua
  • 250g smantana
  • 100g cas de vaca proaspat
  • 50g cascaval
  • sare
  • unt 
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Se desface conopida in buchetele si se spala bine. Punem o oala cu apa si putina sare la foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam conopida. O lasam sa fiarba pana intra usor furculita. Se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.

Ardeiul il taiem fasiute si il calim in uleiul incins pana se inmoaie putin.

Ungem un vas de yena cu unt si tapetam cu pesmet. Se aseaza conopida frumos, una langa cealalta in asa fel incat sa nu ramana loc gol. Se pun din loc in loc fasiutele de ardei.

Ouale se bat bine, se adauga smantana si casul dat pe razatoarea mare, se sareaza dupa gust si se toarna peste conopida. Deasupra se rade cascaval (razatoarea mica) si se da la cuptor pana se rumeneste frumos, obtinand o conopida gratinata delicioasa.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida gratinata 119562
retete culinare - Conopida gratinata 119563
retete culinare - Conopida gratinata 119564
retete culinare - Conopida gratinata 119565
retete culinare - Conopida gratinata 119566
retete culinare - Conopida gratinata 119569
retete culinare - Conopida gratinata 119570
retete culinare - Conopida gratinata 119571

COMENTARII (27)

mirela0911 1

08.08.2011, 20:51

Marieta multumesc

Bunica 1

09.08.2011, 13:56

Conopida nu e prietena mea

mamaieelena 1

09.08.2011, 21:28

delicioasa imi place conopida f mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: