Conopida gratinata

de Sidy in Mancaruri de legume, 15 Sep 2011 | 5664 vizualizari

 

O rețetă foarte ușoară, indicată chiar și pentru incepatoare în ale bucătăriei care vor să-și uimească prietenii. Este o mâncare fină, în care conopida și usturoiul se întâlnesc la fix cu cascavalul si smantana...

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivit de mare
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 200 g cascaval
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei(unt)
  • 1 lingura pesmet
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute(optiomal)
  • un cub concentrat de supa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Conopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe.

Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute, usturoiul taiat matunt, 150 g cascaval ras, smantana si mararul verde tocat, facem un sos.Il asezonam dupa gust.

Ungem o forma termorezistenta cu unt(ulei) si o presaram cu pesmet.

Conopida se aseaza in vasul uns si peste ea rasturnam sosul format.

Deasupra radem cascaval si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 40 de minute pina cand prinde o crusta aramie deasupra.

Portionam conopida si se poate servi.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida gratinata 125300
retete culinare - Conopida gratinata 125301
retete culinare - Conopida gratinata 125302
retete culinare - Conopida gratinata 125303
retete culinare - Conopida gratinata 125304
retete culinare - Conopida gratinata 125305

COMENTARII (9)

MIUTA 1

15.09.2011, 13:23

Foarte buna

LUK 1

15.09.2011, 15:24

yummy

adry88 1

15.09.2011, 17:09

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S