Conopida gratinata

de Sidy in Mancaruri de legume, 15 Sep 2011 | 7946 vizualizari

 

O rețetă foarte ușoară, indicată chiar și pentru incepatoare în ale bucătăriei care vor să-și uimească prietenii. Este o mâncare fină, în care conopida și usturoiul se întâlnesc la fix cu cascavalul si smantana...

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivit de mare
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 200 g cascaval
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 linguri ulei(unt)
  • 1 lingura pesmet
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ardei iute(optiomal)
  • un cub concentrat de supa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Conopida se curata de cotoare si frunze, se desface in buchetele ,se spala si se tine în apa rece cu sare, dupa care se fierbe.

Dupa ce s-a fiert, rasturnam apa si din ouale batute, usturoiul taiat matunt, 150 g cascaval ras, smantana si mararul verde tocat, facem un sos.Il asezonam dupa gust.

Ungem o forma termorezistenta cu unt(ulei) si o presaram cu pesmet.

Conopida se aseaza in vasul uns si peste ea rasturnam sosul format.

Deasupra radem cascaval si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 40 de minute pina cand prinde o crusta aramie deasupra.

Portionam conopida si se poate servi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane cu sos de iaurt si smantana