Conopida gratinata

de Ela68 in Mancaruri de legume, 12 Ian 2013 | 9403 vizualizari

 

Intotdeauna mi se pare ca atunci cand prepar conopida gratinata, sau alte sufleuri , niciodata portiile nu sunt indeajuns. Asa ca de fiecare data trebuie s-o repet....on and on..........

 

INGREDIENTE

  • conopida, 1 kg
  • sare
  • unt pentru uns forma
  • sos bechamel : 60 gr unt, 80 gr faina, 600 gr lapte
  • 2 oua
  • patrunjel
  • 200 gr parmezan
  • piper
  • nucsoara macinata, 1 lingurita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat buchetelele sa ramana intregi. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs.

Prepararea sosului bechamel : Se lasa untul la topit la foc mic.Adaugam faina dintr-o data si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.Eu folosesc de obicei telul, ma descurc mai bine decat cu lingura.Adaugam treptat laptele fierbinte pana la inglobarea totala a acestuia.

Adaugam parmezanul ras, pastrand 2-3 linguri pentru deasupra.Ungem un vas cu unt ( eu am folosit o forma de 15*30 cm ) si presaram pesmet.

Asezam buchetelele de conopida.

Turnam sosul caldut ( in care am adaugat patrunjelul tocat ....a fost o optine de moment de aceea nu apare in poza ) si presaram parmezanul ramas.

Dam la cuptorul preincalzit pana se formeaza o crusta aurie. Se serveste calda!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida gratinata 197550
retete culinare - Conopida gratinata 197552
retete culinare - Conopida gratinata 197554
retete culinare - Conopida gratinata 197555
retete culinare - Conopida gratinata 197556
retete culinare - Conopida gratinata 197557
retete culinare - Conopida gratinata 197558
retete culinare - Conopida gratinata 197559
retete culinare - Conopida gratinata 197560
retete culinare - Conopida gratinata 197561
retete culinare - Conopida gratinata 197562
retete culinare - Conopida gratinata 197565

COMENTARII (21)

Bon_Jovi 1

31.08.2013, 12:49

Dar cu ouale ce facem? Le punem in sos, le punem deasupra...!?

Ela68 1

31.08.2013, 15:23

scuze Bon_Jovi, mi-a scapat. Ouale se amesteca cu sosul Bechamel racit si parmezanul, apoi se toarna peste buchetelele de conopida.Multumesc de atentionare.

Bon_Jovi 1

02.09.2013, 20:20

Multumesc Ela68. Asa am si facut. A iesit foarte buna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S