Conopida gratinata

de Ela68 in Mancaruri de legume, 12 Ian 2013 | 11893 vizualizari

 

Intotdeauna mi se pare ca atunci cand prepar conopida gratinata, sau alte sufleuri , niciodata portiile nu sunt indeajuns. Asa ca de fiecare data trebuie s-o repet....on and on..........

 

INGREDIENTE

  • conopida, 1 kg
  • sare
  • unt pentru uns forma
  • sos bechamel : 60 gr unt, 80 gr faina, 600 gr lapte
  • 2 oua
  • patrunjel
  • 200 gr parmezan
  • piper
  • nucsoara macinata, 1 lingurita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat buchetelele sa ramana intregi. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs.

Prepararea sosului bechamel : Se lasa untul la topit la foc mic.Adaugam faina dintr-o data si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.Eu folosesc de obicei telul, ma descurc mai bine decat cu lingura.Adaugam treptat laptele fierbinte pana la inglobarea totala a acestuia.

Adaugam parmezanul ras, pastrand 2-3 linguri pentru deasupra.Ungem un vas cu unt ( eu am folosit o forma de 15*30 cm ) si presaram pesmet.

Asezam buchetelele de conopida.

Turnam sosul caldut ( in care am adaugat patrunjelul tocat ....a fost o optine de moment de aceea nu apare in poza ) si presaram parmezanul ramas.

Dam la cuptorul preincalzit pana se formeaza o crusta aurie. Se serveste calda!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bon_Jovi 1

31.08.2013, 12:49

Dar cu ouale ce facem? Le punem in sos, le punem deasupra...!?

Ela68 1

31.08.2013, 15:23

scuze Bon_Jovi, mi-a scapat. Ouale se amesteca cu sosul Bechamel racit si parmezanul, apoi se toarna peste buchetelele de conopida.Multumesc de atentionare.

Bon_Jovi 1

02.09.2013, 20:20

Multumesc Ela68. Asa am si facut. A iesit foarte buna.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola