Conopida gratinata

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Sep 2015 | 1470 vizualizari

 

Vazut si placut un clip video pe Facebook Bucatras [ clipul de pe un site strain ] . Am reprodus reteta din amintire si dupa gustul meu . Reteta este perfectibila , se pot aduce imbunatatiri . data viitoare voi prepara un sos besamel pe care-l voi introduce si intre buchetelele de conopida .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita -1 kg
  • 200 gr sunca Praga afumata
  • 200 gr cascaval MleKadam[ se topeste foarte frumos ]
  • 200 gr smantana
  • 200 gr cascaval razuit pentru gratin
  • 2 linguri hrean razuit
  • 4 rosii
  • 1 praz verde
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingurita cimbru verde
  • patrunjel verde
  • ulei [ eu am avut spray cu pulverizator}
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata:

  1. Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare .
  2. Spalati si curatati legumele .
  3. Taiati bastonase de 5 cm lungime cascavalul , sunca , ardeiul rosu si frunzulite verzi de la praz .
  4. Sarati, piparati si pulverizati ulei peste conopida .
  5. Impanati conopida introducand intre buchetele bastonasele pregatite anterior .
  6. Transferati conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt
  7. Amestecati smantana cu hrean razuit.
  8. Cu ajutorul unei pensule de silicon Aplicati smantana pe conopida .
  9. Presarati deasupra cimbrul verde tocat si cascavalul  razuit .Dati la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute pentru gratinare .
  10.  Preparatul este gata cand incepe sa prinda crusta .
  11. Serviti conopida gratinata calda presarata cu patrunjel verde si cubulete de ardei , insotita de rosii si praz.
 

TIPS-URI

1

Nu fierbeti prea mult conopida . Se manipuleaza cu grija pentru ca sa pastreze forma initiala .

2

Puteti inlocui sunca cu jambon,kaizer , piept de pui , etc .

3

Conopida gratinata poate fi servita ca un aperitiv cald .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida   gratinata 402535
retete culinare - Conopida   gratinata 402536
retete culinare - Conopida   gratinata 402537
retete culinare - Conopida   gratinata 402538
retete culinare - Conopida   gratinata 402539
retete culinare - Conopida   gratinata 402540
retete culinare - Conopida   gratinata 402541
retete culinare - Conopida   gratinata 402543
retete culinare - Conopida   gratinata 402544
retete culinare - Conopida   gratinata 402545
retete culinare - Conopida   gratinata 402546
retete culinare - Conopida   gratinata 402547
retete culinare - Conopida   gratinata 402548
retete culinare - Conopida   gratinata 402549
retete culinare - Conopida   gratinata 402550
retete culinare - Conopida   gratinata 402551
retete culinare - Conopida   gratinata 402552
retete culinare - Conopida   gratinata 402553
retete culinare - Conopida   gratinata 402554
retete culinare - Conopida   gratinata 402555

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:46

Multumesc Daniela

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:47

Andreea

mihaelar63 1

03.10.2015, 22:47

Multumesc de vizita Ksenya

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D