Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

de simona72 in Mancaruri de legume, 21 Mar 2015 | 819 vizualizari

 

Nu gatesc conopida in multe feluri, cel putin nu stiam alte retete, decat salata de conopida cu maioneza si pane...Daca tot evit carnea, atunci musai sa gasesc retete cat mai diversificate cu legume. Iar cand vine vorba de brocolii, nici atat...o ocolesc de-a dreptu:)) Am gasit aceasta solutie la Jamie Oliver, de a face aceste legume nu foarte indragite. Rezultatul a fost unul excelent.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • pentru sos:
  • 300 gr brocolii (congelati am folosit eu)
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 praf de sare, chili rasniti, cimbru uscat
  • nucsoara proaspat rasa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru(Milkana am folosit eu)
  • pentru deasupra:
  • 1 pumn de pesmet facut in casa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru:

Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat.

Pentru sos: se pune untul si uleiul intr-un vas cu fund dublu. Se lasa sa se incinga si sa se topeasca untul, apoi se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga treptat lapte fierbinte, amestecand cu telul pana la incorporarea laptelui in sos. Se adauga un praf de sare si nucsoara proaspat rasa, smantana, bucatele de branza si se amesteca. Se lasa sosul sa fiarba 5 minute, amestecand cu telul sa nu se prinda sosul. Se pun brocolii si se fierb 15 minute pana se inmoaie. Se scurg de apa, se pun in bolul robotului si se pasireaza. Piureul rezultat se pune peste sosul alb, se amesteca cu o spatula. Sosul "verde" rezultat se pune peste conopida. Deasupra punem o mana de pesmet si bucatele de branza. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana se rumeneste deasupra. Se serveste calda. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

pentru pesmet am folosit paine veche de 3-4 zile pe care am maruntit-o la robotul de bucatarie

2

daca nu va place branza cu mucegai albastru o puteti inlocui cu o alta branza moale, care se topeste

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372334
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372335
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372336
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372337
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372338
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372339
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372340
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372341
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372342
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372343
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372344
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372345
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372346
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372347
retete culinare - Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru 372348

COMENTARII (16)

mirela0911 1

22.03.2015, 12:58

Cred ca a iesit tare buna conopida cu asa combinatii!

anca_rm 1

25.03.2015, 08:46

vai ce frumoasa reteta

iri_iri 1

01.04.2015, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L