Conopidă in sos de tomate

de articook in Mancaruri de post, 9 Iun 2010 | 2031 vizualizari

 

Cred ca acesta este cel mai bun mod de a prepara o conopida,
e inspirata dintr-o reteta, de la Jamie O.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida intreaga
  • 800g rosii din conserva {pomodori pelati}
  • 2 cepe rosii
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline extra virgin
  • otet de vin rosu
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • sare de mare
  • paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă in sos de tomate:

Se pregateste o oala mare cu peretii inalti, in care sa incapa conopida intreaga, oala trebuie sa fie destul de mare astfel incat dupa ce ati pus conopida sa ramana un spatiu de cativa centimetrii in jurul ei, acest detaliu e important pentru ca reteta sa reuseasca.

Spalati conopida, inlaturati partea rea a cotorului avand grija sa ramana intreaga, ramurelele care se desprind tocati-le marunt.

Turnati ulei de masline in oala incinsa, si adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt, ulterior puneti si conopida tocata marunt, lasati pentru cateva minute, dupa ce s-au rumenit adaugati si conserva de rosii, dupa care umpleti conserva cu apa calda si turnati peste sos.

Adaugati otet de vin rosu, cantitatea dubla a uleiului de masline, putina sare, si gustati. Dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul si asezati conopida in oala, impingand-o cu grija in sosul de rosii, conopida trebuie sa ramana mai mult de jumatate afara din sos si sa fiarba la foc lent, timp de 50 min.

Pregatiti 5 felii de paine, taiati-le cubulete si introduceti-le in cuptor la 180°Cpe programul de ventilare, cand s-au rumenit inseamna ca sunt gata, asezati-le pe un doc de lemn si stropiti cu ulei de masline.

Pentru a servii conopida, luati-o cu grija din oala in care a fiert si asezati-o pe o farfurie, turnati sosul de rosii in vasul din care se va servi fiecare, si cu grija puneti conopida inapoi in sos.

Presarati pe deasupra patrunjelul tocat marunt si serviti impreuna cu painea prajita. Pofta buna!


 

 

RETETA IN IMAGINI

Conopidă in sos de tomate-0
Conopidă in sos de tomate-1
Conopidă in sos de tomate-2
Conopidă in sos de tomate-3

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!