Conopida la cuptor

de aalliinnaa07 in Mancaruri de legume, 10 Noi 2013 | 6724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 conopide
  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 800-900 ml lapte
  • 100 g branza sarata
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Indepartam frunzele verzi ale conopidei si se opareste intreaga 5-10 minute intr-un vas in care apa fierbe.

Intr-o oala combinam untul cu faina si le punem la foc mediu, amestecand incontinuu pana cand untul se topeste si faina se incorporeaza in el. Dam focul mic si adaugam tot laptele deodata amestecand pana cand obtinem un sos omogen. Continuma sa amestecam 5 minute pana cand sosul se ingroasa, daca sosul este prea gros mai adaugam putin lapte. La sfarsit adaugam branza razuita si amestecam pana se topeste si luam sosul de pe foc.

Intr-o tava unsa cu unt se pun buchetelele de conopida si peste ele se toarna sosul, peste mai razuim putina branza si piper.

Se introduce tava la cuptor timp de 30 de minute pana cand devine aurie.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida la cuptor 276846
retete culinare - Conopida la cuptor 276847
retete culinare - Conopida la cuptor 276848
retete culinare - Conopida la cuptor 276849
retete culinare - Conopida la cuptor 276850
retete culinare - Conopida la cuptor 276853

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

10.11.2013, 18:31

diana_k 1

10.11.2013, 19:20

diaconta 1

10.11.2013, 21:21

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D