Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 7 Oct 2010 | 3287 vizualizari

 

Imi era dor de o mancarica mai lejera,am ales conopida ,hribi si salata de sfecla rosie.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1 lingura si jumatate de faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de smantana
  • 100 gr cascaval
  • parmezan
  • pesmet
  • 50 gr unt
  • sare,piper
  • marar
  • hribi

Pentru salata de sfecla: sfecla rosie hrean otet,sare  

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie:

Conopida se spala,se desface buchetele si se fierbe al dente in apa cu putina sare.Se ia de pe foc si se strecoara.

Se prepara un sos din  unt,faina,lapte si smantana.

Se pune untul intr-o cratita,cand s-a topit se adauga faina si se amesteca.Se adauga apoi laptele si smantana si se condimenteaza. Cand s-a racorit putin se razuieste cascavalul.

Se tapeteaza un vas de ceramica.se aseaza conopida,se presara marar si se toarna sosul deasupra.

Peste sos se presara pesmet si  parmezan razuit.

Se pune la cuptor pentru 15 minute.

Langa conopida m-am gandit ca merge o garnitura de hribi si salata de sfecla rosie.

Sfecla se fierbe si se da pe razatoarea mare.Se amesteca cu hreanul razuit si el.

Se condimenteaza cu sare si otet cu putina apa,dupa gustul fiecaruia.

De cand am facut salata de sfecla ,o mananc in combinatie cu orice.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie 54887
retete culinare - Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie 54888
retete culinare - Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie 54889
retete culinare - Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie 54890

COMENTARII (20)

La Ancuta 1

07.10.2010, 23:32

DIANA B 1

08.10.2010, 09:43

Claudia , interesanta reteta ta si cred c-o voi pune in aplicare ... mai greu va fi cu hribii , ca-n zona mea deja nu mai sunt si nici nu m-am invrednicit sa pun la lada ... oare cu ce burete sa-i inlocuiesc ? va intreb pe voi , ca eu sunt bucataras incepator
5 furcute !

diaconta 1

08.10.2010, 21:06

@ Onesta si la noi au fost putine si scumpe ciupercile,dar sincer mie parca tot mai bine imi plac galbiorii,dar la congelator mi s-au parut ca se usuca prea tare,mai buni au fost pusi la borcan pentru iarna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18