Conopida la cuptor cu sos Bechamel

de - TABITA - in Mancaruri de legume, 3 Apr 2013 | 22760 vizualizari

 

Daca aveti conopida, aceasta poate fi o idee minunata de reteta gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare (700-800 g)
  • 60 g unt
  • 30 g faina
  • 300 ml lapte fierbinte (puteti pune si mai mult)
  • 30 g cascaval
  • sare
  • delikat
  • unt pentru gratinare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor cu sos Bechamel:

Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet.

Pentru sosul Bechamel:

Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte fierbinte. Se amesteca usor sa nu se faca cocoloase. Se pune delikat. Eu am pus si putin patrunjel. Sosul trebuie sa devina ca o smantana.

Se aseaza conopida intr-o forma termorezistenta. Se pune sosul Bechamel. Deasupra se pune cascaval ras.Eu l-am taiat feliute subtiri. Se pun si cateva bucatele de unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180° C. Este gata cand suprafata este rumenita.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

La sosul Bechamel se va folosi o cratita sau tigaie din teflon.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216171
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216172
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216173
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216174
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216175
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216176
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216177
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216178
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216179
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216180
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216182
retete culinare - Conopida la cuptor cu sos Bechamel 216184

COMENTARII (44)

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 17:22

arata bine

- TABITA - 1

31.10.2013, 17:50

Multumesc Krysty

Valclaudia 1

02.04.2014, 07:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18