Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 19 Iul 2010 | 12499 vizualizari

 

Eu nu folosesc la conservare nici un fel de chimicale. In reteta aceasta fasolea se pastreaza foarte bine, chiar si 2 ani. Atat fasolea, cat si rosiile le am din gradina. Asa sunt sigura ca sunt BIO. Va avertizez ca ingredientele sunt destul de aproximative, caci n-am stat sa cantaresc ce am adunat din gradina :D

 

INGREDIENTE

  • 4 kg fasole
  • 2 l suc de rosii proaspat facut
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna:

1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati

2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert

3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o putin, pana devine mai moale si flexibila

4. Strecoara bine fasolea si las-o sa se raceasca putin

5. Pune fasolea in borcane, indesand cat poti de multa

6. Umple borcanele cu suc de rosii si insurubeaza bine capacul

7. Pe fundul unei cratite foarte mari pune un strat de ziare. Pune borcanele inauntru, unul langa altul. Toarna apa cat sa acopere 2/3 din borcane. Acopera borcanele cu un capac mare sau un strat de ziare.

8. Pune cratita la fiert. Fierbe 1 ora din momentul in care apa a inceput sa fiarba

9. Lasa borcanele la racit in cratita pana a doua zi.

 

COMENTARII (14)

lia maria

lia maria 1

29.07.2010, 17:49

Brandusa multumesc pentru reteta am executat-o la iarna am sa-ti spun cum e la gust bineinteles

Oana

Oana 1

30.07.2010, 20:03

Ce bine arata, absolut delicioasa Vreau si euuuu

Panacris

Panacris 1

10.08.2013, 16:23

Direct la favorite! Acum se prepară!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!