Conservă de fasole (de post)

de botcrina in Conserve, 17 Dec 2012 | 3529 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg fasole boabe
  • 3 kg gogoşari
  • 1 kg ceapă
  • 1 l bulion
  • 1 l ulei
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingură salicil
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservă de fasole (de post):

Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete.

Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai rămână putină apă  care va constituii un sos consistent. 

Călim ceapa taiată  cubuleţe în uleiul încins, după care o scoatem pe o farfurie.

În acelaşi ulei călim gogoşarii tăiaţi cubuleţe, iar când fasolea este fiartă turnăm peste ea gogoşarii cu ulei cu tot şi ceapa.

Condimentam cu sare şi piper boabe, adaugăm şi frunzele de dafin, apoi mai lăsăm să dea în două-trei clocote amestecând uşor ca să nu se zdrobescă fasolea.

La final punem salicilul.

Turnăm cu un polonic mai mic sau cu o lingură pentru sos compoziţia în borcane, inchidem ermetic şi le punem la cald 2-3 ore, după care dustulim prin fierbere borcanele.

Poftă bună!!!

 

TIPS-URI

1

dacă doriţi sa aibă mai mult sos, când este aproape fiartă mai puneţi apă;

2

acest fel de conservă poate fi făcut şi cu carne sau cârnaţi de casă afumaţi;

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conservă de fasole (de post) 194002
retete culinare - Conservă de fasole (de post) 194003
retete culinare - Conservă de fasole (de post) 194004

COMENTARII (22)

botcrina 1

18.12.2012, 10:46

marcela1979 1

18.12.2012, 10:52

foarte buna reteta de retinut

botcrina 1

18.12.2012, 18:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L