Conservă de fasole (de post)

de botcrina in Conserve, 17 Dec 2012 | 11465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg fasole boabe
  • 3 kg gogoşari
  • 1 kg ceapă
  • 1 l bulion
  • 1 l ulei
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingură salicil
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservă de fasole (de post):

Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete.

Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai rămână putină apă  care va constituii un sos consistent. 

Călim ceapa taiată  cubuleţe în uleiul încins, după care o scoatem pe o farfurie.

În acelaşi ulei călim gogoşarii tăiaţi cubuleţe, iar când fasolea este fiartă turnăm peste ea gogoşarii cu ulei cu tot şi ceapa.

Condimentam cu sare şi piper boabe, adaugăm şi frunzele de dafin, apoi mai lăsăm să dea în două-trei clocote amestecând uşor ca să nu se zdrobescă fasolea.

La final punem salicilul.

Turnăm cu un polonic mai mic sau cu o lingură pentru sos compoziţia în borcane, inchidem ermetic şi le punem la cald 2-3 ore, după care dustulim prin fierbere borcanele.

Poftă bună!!!

TIPS-URI

1

dacă doriţi sa aibă mai mult sos, când este aproape fiartă mai puneţi apă;

2

acest fel de conservă poate fi făcut şi cu carne sau cârnaţi de casă afumaţi;

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

botcrina 1

18.12.2012, 10:46

marcela1979 1

18.12.2012, 10:52

foarte buna reteta de retinut

botcrina 1

18.12.2012, 18:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei copti la borcan