Conserva de vinete in suc de rosii

de Brindusa in Conserve, 27 Aug 2010 | 13347 vizualizari

 

Cat am fost in concediu am facut si ceva munca in bucatarie, asa ca sa nu-mi ies din mana :) Cu pozele o duc mai rau, pentru ca nu am din timpul "procesului tehnologic".

Pentru inceput vreau sa va arat o conserva ce poate fi folosita iarna, dupa ce adaugi niste ceapa si eventual carne, ca o mancare foarte gustoasa.

Eu o fac de ceva ani si este o alternativa foarte buna la vinetele coapte si conservate in congelator.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 kg vinete, cat de mici gasiti (eu am luat din gradina vinete de 10-15 cm)
  • sucul de la 5 kg rosii (daca ramane, fie il conservi fie il folosesti la o supa de rosii)
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva de vinete in suc de rosii:

  1.  Spala vinele si taie-le in doua, apoi fiecate jumatate in 2-3 fasii. Daca vrei poti curata de coaja vinetele.
  2. Pune vinetele intr-un castron de plastic sau sticla (pentru ca oxideaza) si da-le bine cu sare. Lasa-le 4-5 ore acoperite cu un capac peste care ai pus o greutate. In felul acesta iese din vinete sucul amar.
  3. Fa sucul de rosii folosind masina speciala cu care se separa pulpa de seminte si coji. Daca nu ai, pur si simplu mixeaza-le bine intr-un blender (dupa ce le-ai curatat de codita si alte mizerii)
  4. Pune sucul de rosii la fiert si lasa-l pana se ingroasa putin (cam 30 min din momentul fierberii).
  5. Scurge vinetele de zeama si opareste-le in apa putin sarata, cam 1 minut, pana ce se inmoaie putin. 
  6. Scurge vinetele si pune-le in borcane de 800 g fara sa apesi prea mult, ca sa fie loc si pentru sucul de rosii.
  7. Toarna sucul de rosii pana sus si inchide bine capacele.
  8. Fierbe borcanele in apa cam 1 ora. Cum se face asta? Pentru ca de data asta borcanele sunt fierbinti, nu se pun in apa rece. Incalzeste niste apa. Intr-o cratita mare si mai inalta pune un strat de 5-6 foi de ziar. Pune borcanele deasupra. Toarna apa calda sa acopere 2/3 din inaltimea borcanelor. Acopera cu un capac mare.
  9. Fierbe la foc mic 1 ora de cand incepe sa fiarba.
  10. Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.
 

TIPS-URI

1

ingredientele sunt cam pentru 5 borcane de 800 g.

COMENTARII (4)

mena29 1

28.08.2010, 15:47

Si mie-mi place mult cum arata

mariana_flo 1

22.09.2012, 17:32

am incercat aceasta reteta si am constatat ca mi-au fiert toate borcanele. Unde am gresit?

Brindusa 1

25.09.2012, 21:33

Nu ai fiert destul sucul de rosii
Nu ai inchis bine borcanele
Nu ai fiert destul borcanele dupa ce le-ai umplut si inchis.

Una din ele a fost sigur. Eu le fac asa an de an si se pastreaza foarte bine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D