Cookies asortate

de Sylvia in Torturi, 8 Apr 2010 | 1392 vizualizari

 

Un desert foarte simplu de realizat si gustos pe care puteti sa il pastrati mai multe zile. Am adaptat reteta dupa reteta de cookies gasita pe site-ul Mihaelei : "Bunatati din bucataria mea "

 

INGREDIENTE

  • 125 grame de unt moale la temperatura camerei,
  • 80 de grame de zahar brun,
  • 1 priza de sare,
  • un ou,
  • 220 grame de faina ,
  • 1 lingurita praf de copt.
  •  Reteta spunea 100 grame decicolata alba maruntita eu am garnisit  cu stafide, fructe confiate si felii de migdale .
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cookies asortate:

  Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de minute pentru a se lucra mai usor. Facem apoi bilute mici pe care le apaltizam  cu mana si le punem  cu putina distanta intre ele in tava cu  hartie de copt.  Eu am pus pe unele cateva stafide, pe altele bucatele de fructe confiate sau felii de migdale sa impac toate gusturile din casa  .  Se coc la 180 de grade timp de 10-12 miute la jumatatea cuptorului , preincalzit in prealabil. Le lasam in tava dupa ce le scoatem pana se racesc petru a nu se rupe la manevrat, este bine sa pregatiti  mai multe tavi.

                               

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cookies asortate-0
Cookies asortate-1
Cookies asortate-2

COMENTARII (5)

Dana Cristea - pusikmea 1

08.04.2010, 18:47

si eu stau la rand

ana 1

08.04.2010, 21:57

ce dragalase sunt ,mai e una si pentru mine ?

Sylvia 1

09.04.2010, 09:04

Da si o cafelutza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04