Copane picante in sos de vin si usturoi

de Sidy in Pui, 11 Mai 2011 | 2232 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui
  • 4 catei usturoi
  • 400 g rosii cuburi
  • 150 ml vin
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri sos de soia
  • curry Kotany
  • salvie Kotany
  • ghimbir Kotany
  • oregano Kotany
  • rozmarin Kotany
  • condimente pentru gratar Kotany
  • sare
  • piper mozaic Kotany proaspat macinat
  • o rosie
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copane picante in sos de vin si usturoi:

Indepartam pielita de pe copane, le stergem cu un prosop absorbant si le introducem intr-un vas in care am pus 1/2 din vin, ulei si toate condimentele enumerate.

le acoperim si le dam la rece macar 30 de minute.

Ideal ar fi sa le lasam de seara pina dimineata.

Asezam apoi pulpele intr-un vas roman( ce a fost tinut in apa in prealabil), rasturnam compozitia de marinada ce a ramas ,rosiile din conserva taiate cubulete, mai adaugam vinul ramas si putin piper proaspat macinat.

Deasupra pulpelor punem feliute de rosie si patrunjel verde.

Dam vasul in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C sa se coaca pulpele, sa se patrunda toare aromele din condimente.

Dupa 30 de minute, intoarcem pulpele sa prinda crusta pe ambele parti.

Servim pulpele alaturi de cartofi si legume sotate.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Copane picante in sos de vin si usturoi-0
Copane picante in sos de vin si usturoi-1
Copane picante in sos de vin si usturoi-2
Copane picante in sos de vin si usturoi-3
Copane picante in sos de vin si usturoi-4

COMENTARII (19)

mirela0911

mirela0911 1

11.05.2011, 19:10

Yumy yumy... ce bun e

LUK

LUK 1

11.05.2011, 22:43

bune bune

mamaieelena

mamaieelena 1

12.05.2011, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!