Copanele ca la KFC

de Lia_ in Pui, 22 Aug 2013 | 14050 vizualizari

 

Reteta este preluata de la Laura Laurentiu via "lalena", am mai introdus putine proceduri cf. gustului propriu, adica le-am indepartat pielea si le-am crestat partile superioare ca sa se patrunda bine.
Dupa ce le-au devorat, ai mei au zis ca nu le mai trebuie KFC si asa le-a ramas numele. Testati-le, sunt foarte-foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg Ciocanele sau pulpe de pui cu os (eu am fcut si niste piept)
  • 1 lingurita Sare
  • 0.25 lingurita Piper negru
  • 2 linguri Mustar
  • 40 ml Ulei de masline sau orice alt ulei preferat
  • 1 buc Ceapa alba mica sau jumatate din una mare
  • 2 catei Usturoi
  • 3 linguri Faina
  • 1 lingura Boia de ardei rosu dulce
  • 2 linguri Fulgi de cocos
  • 3 linguri Chips-uri de cartofi maruntiti (exista si la raftul ecologic) sau pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele ca la KFC:

Pulpele de pui se spala si se curata bine.
Se taie in doua cand sunt intregi si se scoate pielea.
Se cresteaza (mai ales partile superioare) ca sa patrunda marinada.
Le presarati cu sare si piper si le amestecati cu mainile sa se distribuie bine mirodeniile (puteti folosi si alte ierburi uscate preferate).   
2 linguri mustar se amesteca cu 40 ml ulei de masline turnat incet si incorporat treptat.   
La mustar adaugati 2 catei de usturoi si 1 ceapa mica pisate bine - le-am trecut pe ambele prin presa de usutroi - puteti folosi si un blender.
Amestecati bine compozitia.   
Intr-o farfurie se amesteca 3 linguri faina+1 lingura boia+2 linguri fulgi de cocos+3 linguri chips-uri.   
Se ung bine toate pulpele cu sosul de mustar.
Le-am lasat la marinat minim 1/2 ora. Alta data cand m-am grabit le-am facut aproape imediat.
Apoi le treceti pe toate prin amestecul uscat si le puneti pe o tava de cuptor, unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt.
Le dati la cuptor la 200-250 grade.   
Intr-o jumatate de ora se vor rumeni bine pe partea de jos, scoateti tava din cuptor, le intoarceti pe partea cealalta si le puneti din nou la cuptor inca o jumatate de ora.   
Se servesc calde cu un sos - eu am facut un sos de usturoi (iaurt+usturoi+sare) - si o salata de varza murata sau orice salata va place.

Savurati cu placere!   

TIPS-URI

1

Pielea se scoate pentru ca asa recomandau pe paprika.tv niste bucatari. Explicau cum ca marinada ramane pe piele si gustul nu patrunde carnea (la ciocanelele necrestate).

2

Daca timpul va permite, le lasati mai mult timp cu sosul de mustar dar e ok si asa.

3

Chips-urile se pot inlocui cu pesmet dar nu vor arata la fel de apetisant si nici gustul nu stiu daca va fi la fel de savuros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele ca la KFC" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui (imparat) impanat