Copanele crocante

de AndrutzaP in Pui, 2 Sep 2016 | 971 vizualizari

 

Un alt fel de a gati puiul. Sunt foarte bune mai ales cand sunt calde, abia prajite! Incercati-le!

 

INGREDIENTE

  • 8 copanele de pui
  • 150 g fulgi de porumb
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • ulei pentru prajit
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele crocante:

    Pentru inceput fierbeti copanele timp de 10-15 minute. Cat sunt inca fierbinti, desprindeti pielea de pe fiacare copan in parte. 

    Intr-o tigaie antiaderenta puneti ulei la incins (cat sa acopere copanele). Cat se incinge uleiul pregatiti oualele (batute bine), faina (amestecata cu sare si piper) si fulgii de porumb (maruntiti bine).

   Fiecare copan se da prin ingredinte in ordinea urmatoare: faina, ou, fulgii de porumb. Se prajesc in uleiul incins bine.

   Serviti cu o garnitura sau simple, cu un sos de usturoi.

   Pofta buna!

    

 

TIPS-URI

1

Ordinea: faina, ou, fulgi am folosit-o pentru a ma asigura ca se "lipesc" cat mai bine fulgii de porumb si se formeaza o crusta cat mai crocanta.

2

Nu "trantiti" copanul in toata cantitatea de fulgi maruntiti, se vor umezi si nu se vor mai prinde frumos de copan.

RETETA IN IMAGINI

Copanele crocante-0
Copanele crocante-1
Copanele crocante-2
Copanele crocante-3
Copanele crocante-4

COMENTARII (13)

deyutzky 1

02.09.2016, 20:52

imi plac mult

Catalina L 1

02.09.2016, 22:02

bune, bune

Rocsi 1

03.09.2016, 19:16

Tare bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04