Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite

de Toamna07 in Pui, 13 Noi 2013 | 9839 vizualizari

 

Pregatesc cu drag mancaruri gustoase si imi propun de fiecare data sa vi le impartasesc si dumneavoastra !
In meniul de azi avem doua preparate care se gatesc usor si sunt combinate armonios.

 

INGREDIENTE

  • Copanele de pui cu lamaie:
  • 6 copanele
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lingurite de coaja de lamaie
  • 1/3 cana zeama de lamaie
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 2 lingurite oregano si cimbru
  • 1/2 cana de apa
  • Cartofi cu ciuperci calite :
  • 500 g ciuperci brune
  • 300 g cartofi
  • 1 ceapa patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite:

Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit,astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava.  Alaturi ,intr-un castron se amesteca restul ingredientelor si se toarna compozitia peste pui .

Se dau la cuptor pentru 45 de minute,la 200 grade.Se intorc si se mai lasa 20 de minute la cuptor. Puiul este aromat si usor acrisor .:) Se serveste cald alaturi de cartofi cu ciuperci calite.

Mod de preparare ciuperci cu cartofi :

Spalam ciupercile si le taiem jumatati sau sferturi . Cartofii curatati taiati in sferturi. Tocam ceapa marunt si o calim timp de 2-3 minute in ulei incins. Adaugam cartofii ,micsoram focul si lasam 10 minute acoperiti cu un capac.Daca este nevoie,adaugam putina apa. Punem ciupercile si mai lasam pe foc inca 10 minute,fara capac. Presaram sare, piper si patrunjel proaspat.

Cu adevarat, gustos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla la cuptor cu bere