Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit

de Corinuta in Pui, 20 Iun 2015 | 1764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 4 linguri sos rosii
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 6 linguri ulei
  • 400 g orez
  • 1/2 lingurita curry
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit:

Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. La sfarsit adaugam copanelele spalate bine si o cana de apa fierbinte si lasam totul sa fiarba 15-20 de minute. Inainte sa le luam de pe oc cu vreo 5 minute adaugam sosul de rosii, pasta de ardei si patrunjelul tocat, apoi condimentam cu sare si piper. 

In alta cratita punem la incalzit celelalte 3 linguri de ulei, adaugam orezul si il prajim pana incepe sa se rumeneasca putin, amestecand din cand in cand. Adaugam curry si amestecam bine, apoi cca un litru de apa fierbine. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa. 

Cand sunt gata se servec impreuna cu muraturi sau salata daca va place! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit-0
Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit-1

COMENTARII (16)

Corinuta

Corinuta 1

22.06.2015, 11:30

Multumesc!

Aletta

Aletta 1

08.08.2015, 16:00

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 22:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!