Copanele in sos dulce-picant

de alinutzika in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2012 | 1482 vizualizari

 

Un sos ataaaaaat de bun..iar copanelele sunt absolut grozave! Merg servite simplu, doar in sosul lor, sau cu piure, orez. etc.

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele pui
  • 200 ml must sau suc proaspat de struguri
  • 100 ml pasta de rosii
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri ketchup picant
  • 1/2 lingurita boia iute
  • sare, piper
  • oregano uscat, busuioc uscat, rozmarin uscat --cate putin din fiecare
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 catei usturoi tocati
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele in sos dulce-picant:

Din miere, must, condimente,ketchup, boia iute si usturoi tocat se face un sos, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Se adauga copanelele si se amesteca iar. Se dau la frigider cel putin 2 ore, sa se imbine aromele.

Intr-un vas termorezistent, se adauga uleiul de masline, apoi copanelele cu tot cu sos si se dau la cuptor cu vasul acoperit, la foc mediu, pana sunt gata. Se pot face si pe aragaz, la fel de bine. Cum doriti.

 

RETETA IN IMAGINI

Copanele in sos dulce-picant-0
Copanele in sos dulce-picant-1
Copanele in sos dulce-picant-2

COMENTARII (17)

marinicayou10 1

16.05.2012, 00:28

bun bun

Sim0na 1

16.05.2012, 10:42

Ce pofta mi-ai facut... Trebuie sa astept pana la toamna, cand se face mustul..

alinutzika 1

16.05.2012, 22:50

Simona....eu zic ca merge si cu vin daca e mai dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20