Copanele pane cu pilaf de orez

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 13 Ian 2012 | 6046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru copanelele pane avem nevoie de:
  • 8 copanele sau in functie de cati membrii sunt la masa
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei pentru prajit
  • pentru pilaf avem nevoie de:
  • 2 pahare de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • condimente pentru pilaf ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele pane cu pilaf de orez:

Spalam bine copanelele, dupa care le crestam din loc in loc. Din oua, faina, sare, piper pregatim un aluat asemanator cu cel de clatite. Condimentam copanelele, apoi le scufundam in aluat si le dam prin pesmet pe ambele parti. Le prajim intr-o tigaie cu ulei incins, la foc mic la inceput, pentru a se face si in interior, iar spre sfarsit la foc mai mare pentru a capata o crusta crocanta. Scoatem pe un servetel pentru a absorbii surplusul de ulei.

Pregatim pilaful, care este unul de post:

Calim ceapa tocata marunt in ulei de masline ( puneti putin mai mult, pentru a iesii mai gustos, iar daca nu aveti ulei de masline, puteti folosii orice ulei aveti sau doriti), cand ceapa capata o culoare aurie, adaugam morcovul si ardeiul taiat cubulete si le lasam sa se caleasca putin impreuna.

Adaugam, apoi si orezul spalat in cateva ape, punem apa, cam 2 pahare de apa, la paharul de orez si lasam sa fiarba.

In loc de apa puteti folosii supa de pui, insa atunci va fi un pilaf de dulce. Daca orezul a scazut si inca nu a fiert bine, mai adaugati putin apa. La sfarsit condimentam cu sare, piper, condimente pentru pilaf.

Servim alaturi de copanelele pane si o salata verde. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele pane cu pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pui si legume