Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."

de puideom150 in Aperitive / Garnituri, 23 Feb 2011 | 20246 vizualizari

 

Pentru ca este ora tarzie si nu mai am rabdare sa stau prea mult in fata calculatorului, o sa dau "copy-paste", partial, la o reteta pe care am comis-o si postat-o cu ceva mai mult de un an in urma pe un alt site pe care imi mai petrec timpul... :-) Acolo povesteam cum am vazut intr-un super market "strudel cu mozzarela si rosii" iar eu, ca un fraier ce am fost nu mi-am cumparat, motiv pentru care mi-a ramas gandul la el si ma facut sa ma ambitionez si sa incerc si eu varianta mea...romanizata de "Strudel cu branza si rosii" :-)

 

INGREDIENTE

  • 800 de grame de aluat pentru foietaj (sau doua pachete de 400 de grame)
  • branza moale, cu foarte putina sare (se gaseste in pungi etanse, care contin si zer)
  • 3-4 rosii
  • cateva felii subtiri de sunca
  • cascaval ras, cat va lasa inima
  • Piper si busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii...":

O sa va prezint acum, textul despre care v-am pomenit...

"Am luat 800 de grame de aluat pentru foietaj. In loc de mozzarela am folosit o branza foarte moale, foarte putin sarata si pastrata in zer, au mai fost necesare 3-4 rosii, ceva cascaval ras, cateva felii foarte subtiri de sunca, piper si un condiment care are la baza, busuioc si rosii uscate... Asta pentru ca nu am gasit busuioc simplu, asa cum mi-as fi dorit. Astea sunt ingredientele...

Acu sa va arat cum am facut: Am luat o foaie de aluat, si pe centrul acesteia am pus un rand de branza, pe care am presarat piper si am asezat apoi rondele de rosii. (foto 1)

Rosiile, la randul lor, au fost presarate cu busuioc.
Peste acestea am asezat feliute de sunca, (foto 2)iar apoi am crestat aluatul, pe ambele parti, asa cum se vede in poza... (foto 3)
Am presarat cascaval ras... (foto 4)

Si apoi, am strans capetele aluatului si m-am apucat de infasat...(foto 5)

Cam asa arata cand am terminat... (foto 6)

Am mai facut un "cocon" ca acesta si i-am bagat la cuptor... I-am lasat zece minute in partea de sus a cuptorului, ca sa creasca putin aluatul, apoi inca 16-18 minute pe randul din mijloc. Ah...era sa uit... Dupa primele 10 minute, am uns cu ou cele doua placinte... si apoi le-am bagat la copt in continuare.

Dupa jumatate de ora arata cam asa... (foto 7 si 8)

L-am lasat in tava ca sa se racoreasca nitel, si acu` ma duc sa tai o felie, ca sa vaz ce a iesit... (foto 9)
Daca vi se pare interesant puteti sa spuneti si dumneavoastra..."Da` ce...eu nu pot?!?" si sa-l incercati... Eu cred ca merita... "

Asta a fost povestea din ianuarie 2010, dar cred ca nici in februarie 2011 nu este de lepadat...  

Acum o sa mai adaug vreo doua, trei poze (de fapt cred ca sunt mai multe... :-)) pentru eventualii pofticiosi si o sa va urez noapte buna dupa care o sa ma retrag pentru ca noaptea trecuta m-am culcat pe la ora doua dinspre ziua, azi am fost la trebusoara de serviciu... si sunt putin obosit... Ce vreti...sunt doar un puideom...:-)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87239
retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87240
retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87241
retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87249
retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87250
retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87251
retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87252
retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87253
retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87254
retete culinare - Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..." 87255

COMENTARII (74)

Bya Ralu 1

08.02.2013, 18:15

- TABITA - 1

22.02.2013, 00:26

Exceptional

ralu_ca 1

24.05.2014, 18:04

interesanta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21