Coq au vin rouge

de katty in Pui, 28 Ian 2015 | 744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cocos(1,5-2 kg)
  • 1 borcan cepe mici murate
  • 1 borcan ciuperci intregi
  • 100 gr bacon
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 tije de telina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 300 ml vin rosu de Burgundia(daca nu aveti puteti sa il inlocuiti cu un Pinot noir autohton)
  • patrunjel verde tocat fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coq au vin rouge:

Transati cocosul  in bucati potrivite  pe care le spalati si le scurgeti bine de apa.Taiati ceapa julien  si morcovul rondele subtiri.Intr-un vas incapator puneti bucatile de pui ,ceapa ,morcovul,piperul boabe ,foaia de dafin,cimbru si usturoiul.Acoperiti cu vinul si lasati la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.Scurgeti bucatile de carne ,stergeti-le bine si   prajiti-le bine pe toate partile in uleiul de masline .Adaugati ceapa ,morcovul scurse si tijele de telina taiate felii.

Lasati  sa se inmoaie cateva minute ,apoi adaugati  vinul scurs.Lasati  sa fiarba la foc mic pana se inmoaie puiul ,adaugand cate putin vin caldut  sau supa de legume.Cand este aproape gata taiati  baconul fasii si prajiti-l  in unt.

Adaugati ceapa murata scursa, lasati  cateva minute ,amestecand usor ,apoi  adaugati  ciupercile.Turnati  amestecul de bacon,ceapa si ciuperci peste pui , potriviti  de sare si mai lasati  sa dea cateva clocote.Serviti presarat  cu patrunjel verde tocat fin.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coq au vin rouge 364143
retete culinare - Coq au vin rouge 364144

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

cristeena20 1

28.01.2015, 14:02

tare bun!!!

MotanLaOale 1

29.01.2015, 08:48

Bya Ralu 1

02.02.2015, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D