Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci

de diaconta in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 3872 vizualizari

 

Pentru că mă cam săturasem de dulciuri sofisticate şi îmi plac dulciurile cu brânză,am decis să mă joc puţin cu o combinaţie de aluat pufos şi brânză dulce de vaci.Si cum văzusem forma aceasta interesantă de „corăbioare”,am zis să încerc să le dau această formă.Sigur că aspectul este altul dacă folosim un aluat nedospit,dar nouă ne-a plăcut mult rezultatul,dar mai ales gustul delicios.
Mă gândeam că aş putea face chiar o pască cu forma aceasta.
Nu mai spun că a fost cu peripeţii „dulcele” asta,era sa rămân şi fără bunăciune şi să mă ….ard.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 70 g zahar
  • 270 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru umplutura:

  • 300 g brânza dulce de vaci
  • 250 g crema Mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zmeura

Pentru finisat:

  • Ou pentru uns
  • Zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci:

Am pregatit o maia din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am lasat sa dospeasca.

Ouale le-am batut cu zaharul.

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,untul topit si racit,ouale batute,aromele si maiaua.

Am framântat un aluat cu laptele caldut,pâna am obtinut un aluat nelipicios si destul de elastic.

A fost suficienta cantitatea de lapte pe care am pus-o,dar în functie de faina folosita,puteti sa mai adaugati sau sa reduceti.Aluatul nu trebuie sa fie nici prea moale dar nici tare.

Am lasat la dospit în loc caldut,fara curenti de aer.

Brânza am amestecat-o cu crema Mascarpone,zaharul si aromele.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,am întins o foaie,am taiat forme rotunde cu un pahar.

Am pus pe fiecare crema de brânza si am adunat-o ca si o barcuţă sau corabioara cum le-am spus.

Le-am asezat de jur împrejurul formei de tarta pe care am tapetat-o cu unt si faina.

Am format cercuri concentrice pâna am umplut tava.

Pe mijloc am format doi trandafirasi ,cam stângaci ce-i drept.

Am pus si  zmeura din loc în loc.

Din aluatul ramas,am facut o împletitura cu brânza si zmeura.

Am mai lasat sa dospeasca în tava 10-15 minute,am uns cu ou si am pus la cuptor pentru 35-40 de minute.

Verificam cu o scobitoare când este copt.

Am pudrat cu zahar si am mâncat cu multa placere.Chiar prea multa.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218124
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218125
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218126
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218127
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218128
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218129
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218130
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218131
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218132
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218133
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218134
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218135
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218136
retete culinare - Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci 218137

COMENTARII (47)

roxana_simona 1

01.07.2013, 13:45

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 07:09

as naviga putin prin corabioarele astea

diaconta 1

31.10.2013, 08:36

Krysty)) din partea mea poti s-o faci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S