Corioci

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 22 Dec 2010 | 4969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri apă
  • Ingrediente bezea:
  • 3 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • Ingrediente cremă:
  • 25 g cacao
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri zahăr
  • 100 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corioci:

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se împarte în patru. Se întinde fiecare bucăţică în foaie subţire, apoi se taie cu un pahar mic. Se pun rondelele de aluat într-o tavă cu hârtie de copt. Se bat albuşurile cu zahărul pudră până se obţine o bezea, apoi cu o linguriţă punem puţină bezea pe fiecare cerc de aluat. Punem tava la cuptor până se rumeneşte puţin albuşul. Pentru cremă, se fierbe apa cu zahărul şi cacao,  se adaugă untul şi se amestecă până devine o cremă. Se ung rondelele cu cremă şi se lipesc câte două, apoi se dau pe margine prin nucă măcinată. După preferinţă, se pot uni cu bezeaua în interior sau în exterior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Corioci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post