Corn cu ciocolata ( nutella)

de mikidaniro in Dulciuri, 28 Mai 2016 | 388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 200ml lapte
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 75g zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 linguri mari de nutella
  • 2 linguri de bobite din ciocolata (optional)
  • un varf de lingutita de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Corn cu ciocolata ( nutella):

  • Pasul 1: Intr-un vas mare amestecam faina cu drojdia
  • Pasul 2: In alt vas amestecam bine pana se omogenizeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si esenta de vanilie
  • Pasul 3: Turnam compozitia cu oua in mijlocul castronului cu faina si amestecam pana se omogenizeaza, adaugam laptele in doua etape, framantam bine, apoi adaugam uleiul, cate un pic si framantam pana se dezlipeste compozitia de pe maini- cca 10-15 minute.
  • Pasul 4: Lasam aluatul obtinut la crescut pana isi dubleaza volumul, intre 30 si 45 de min 
  • Pasul 5: Intindem aluatul, peste aluat adaugam bobitele de ciocolata, peste care trecem de 2-3 ori cu sucitorul, apoi intindem nutella. Taiem aluatul in 8 fasii egale, pe care le rulam si le punem in tava.
  • Pasul 6: Lasam rulourile obtinute la crescut inca 20-25 de min, le ungem cu galbenus de ou si le dam la cuptor pt 35-45 de minute la 180 de grade sau pana se rumenesc deasupra.
 

RETETA IN IMAGINI

Corn cu ciocolata ( nutella)-0
Corn cu ciocolata ( nutella)-1
Corn cu ciocolata ( nutella)-2

COMENTARII (5)

Zamfira

Zamfira 1

28.05.2016, 20:05

Rocsi

Rocsi 1

30.05.2016, 20:24

Mmm, vreau si eu!

mirela0911

mirela0911 1

30.05.2016, 21:04

Tare bune sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!