Cornete umplute cu crema de branza

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 18 Dec 2016 | 3732 vizualizari

 

Pot fi aperitive perfecte pe masa de Craciun sau chiar de revelion!

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 400 g faina
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 lg ulei
  • 1 ou + 1 albus
  • lapte cat cuprinde
  • 1 galbenus
  • 2-3 lg lapte

Pt. crema:

  • 2 cutii branza Fagaras
  • 2-3 felii sunca
  • 1 gogosar rosu
  • 50 g masline negre fara samburi
  • sare
  • piper
  • 1/2 lgt chimen pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete umplute cu crema de branza:

Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca, apoi se lasa sa se activeze drojdia.
Oul si albusul se bat bine si se toarna peste faina, la fel si uleiul. Cand a dospit drojdia, se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca totul. Se adauga putin cate putin lapte, atat cat este nevoie pentru a se putea framanta un aluat moale si nelipicios.
Se lasa sa creasca in volum cca. jumatate de ora. Se ia aluatul si se imparte in trei parti. Se ia fiecare parte si se intinde in foaie dreptunghiulara, cu o grosime de cca 2-3 mm, apoi se taie in 6 fasii pe lungime, late de grosimea degetului mare.
Se iau formele de cornete, se ung cu ulei si se infasoara fiecare fasie de aluat, dinspre varf spre baza.
Se asaza pe tava de copt in picioare, se ung cu galbenusul batut si amestecat cu cele 2-3 lg lapte.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 30 minute sau pana se rumenesc frumos.
Se scot si se lasa putin sa se raceasca apoi se desprind de pe forma. La fel se procedeaza cu restul aluatului.
Crema: Se amesteca branza Fagaras cu sunca taiate bucatele, gogosarul taiat cubulete, iar maslinele feliate.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar la final se adauga pudra de chimen.
Dupa ce s-au racit cornetele, se umplu cu crema de branza si se servesc! 
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti jongla cu umplutura cum preferati si cu ce aveti la indemana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete umplute cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea si seminte de chimen